Ovidiu Anton incearca din rasputeri sa ajunga la eurovision

Ovidiu Anton probleme eurovision 2016

Din moment ce mamutul Tvr, la care cotizam fara sa profitam in vreun fel din moment ce nu se uita aproape nimeni, nu a avut bunul simt sa plateasca datoriile catre EBU, astfel ca tara noastra a fost exclusa. Cel mai afectat fiind Ovidiu Anton, reprezentantul tarii noastre la eurovision. Iar cel mai fericit se pare ca a fost cantaretul/modelul (pe retelele de socializare) Mihai Traistariu care se simtea nedreptatit de catre juriul care l-a ales pe Ovidiu.

Vazand magaria eliminarii concurentului nostru, Moldova, din solidaritate, i-a propus lui Anton Ovidiu sa participe la eurovision alaturi de finalista moldovei Lidia Isac. Insa artistul nostu i-a refuzat politicos, el dorind sa cante piesa lui la Stockholm. “Ma inclin în fata fratilor nostri din Moldova, este un gest extraordinar, unic si nobil. Pentru ca stiu cata munca este in pregatirea unui astfel de moment si cat de important este Eurovisionul pentru cariera unui artist nu vreau sa afectez in vreun fel prestatia Lidiei pentru care a investit atata energie. Este o piesa care i se potriveste de minune si oricat imi doresc sa fiu pe scena la care am visat, nu pot accepta sa o fac aducand riscuri pentru alti artisti. Eu imi doresc sa cant la Stockholm, imi doresc sa cant Moment of Silence pentru toti, romani, moldoveni si pentru fanii Eurovision de pretutindeni. Succes, Lidia, este momentul tau si ai sa stralucesti! Multumesc inca o data pentru acest gest deosebit. Nu voi uita niciodata. Ovidiu Anton.”
Azi postul Pro Tv impreuna cu Ovidiu au trimis o scrisoare deschisa catre EBU in care ii invita la o reconsiderare si la gasirea unei cai prin care Eurovision-ul sa fie transmis la Pro. “Respectam decizia recenta luata de EBU in ceea ce priveste acest subiect. Insa, credem ca masurile luate au un impact negativ asupra participantului, telespectatorilor si Romaniei. Ovidiu si echipa lui au investit multa energie si timp pentru a se pregati pentru acest eveniment, avand sustinerea juriului si a romanilor care l-au votat. Este nedrept sa fie retras din competitie in acest stadiu avansat, cu doar doua saptamani inainte de semifinale. Eurovision este perceput ca un eveniment important la nivel national, iar telespectatorii romani nu ar trebui privati de oportunitatea de a-l vedea. Astfel, excluderea lui Ovidiu este o pedeapsa acordata intregii tari, nu unei televiziuni. Europa trebuie sa fie unita, iar aceasta competitie este exemplul perfect.” a declarat Aleksandras Cesnavicius, ceo Pro tv. Iata si ce a declarat Ovidiu Anton: “In ultimii 6 ani am participat constant la Selectia Nationala Eurovision cu dorinta de a castiga si de a merge mai departe in finala internationala, asa incat sunt mai pregatit ca oricand sa urc pe scena concursului. Am muncit mult in toti acesti ani si mai ales in ultima perioada, punand la punct un show cat mai bun pentru Stockholm. Vreau sa le multumesc inca o data romanilor pentru increderea cu care m-au investit prin voturile lor, imi doresc mult de tot sa am ocazia sa le pot demonstra ca au avut dreptate. Le multumesc din suflet si miilor de oameni care m-au sustinut in ultimele zile cu mesaje si petitii online, inseamna enorm pentru mine. Nu in ultimul rand, doresc sa multumesc PRO TV pentru aceasta initiativa generoasa.”